lördag 11 december 2010

Gästbloggare!

Hejsan.

Fick en inlevelse igår om att testa blogga. Den inlevelsen försvann bort, men återkom idag.
Tänkte då skriva om en sak, och det ska jag, men jag börjar med dagens tankar.

Jag har varit med yngsta sonen på basketmatch idag. Han har nyss börjat men det är det enda han pratar om. Han tränar varje tisdag & torsdag. För ca 1 månad sen var det dags för första tävlingarna för hans del. Han hade då tränat bara i ett par veckor, i hans första bollkontakt satte han en påse Sen i matchen efter, satte han en till. Bra det, jag var stolt som en tupp. Idag satte han 5 påsar. Nu är ju inte det som är det viktiga, att vinna och göra mål. Vad jag vill få fram är just vikten av att ta vara på dessa eldsjälar som gör detta möjligt.

Ett par sekunder senare, sätter Gustav sin första påse  :)

Jag flyttade till Jokkmokk -84 så jag missade ortens framfart i basketbollens tecken. Men Jokkmokk var i div 1 om jag fattat det rätt. Nu efter många år utan basket så är den på frammarsch igen vilket är jättekul. Men för mig ett helt nytt område. Hörde av en i publiken att han även sett basketens stora artister i Jokkmokk när det begav sig, Harlem Globetrotters. Dom vann med tresiffrigt, men bara att dom var här visar att basket har varit stort i Jokkmokk en gång i tiden.


Det jag tänkte på igår var just det att det snackas om att det är så mycket utsmyckning i samhället. Någon sa att om vi inte hade alla ljus kring Jul så hade vi ungdomsgårdar. Det kan jag inte tänka mig.
Visst, det är ju trist att inte dessa finns, men att tro att om vi inte lyste upp orten under mörkaste tiden skulle ge oss det är otroligt naivt. Det skulle bara bli mörkare i Jokkmokk.

Tack för ordet...

PS! Hårdrockare som jag är, men detta är just nu bästigaste låten…
http://www.youtube.com/watch?v=X4c2xI4WGVE

Tack Sambon som lät mig testa detta forum…

1 kommentar: