måndag 6 december 2010

Hajskräck

Min söta lilla brorsdotter skrev igår i sin blogg om sin skräck för troll, någonting som följt henne från barndomen och in i vuxenlivet. När jag var barn (och även nu ibland) var jag mörkrädd men hade även skräck för hajar! Nu när det är hajattacker i Egypten så känner jag bara hur rätt jag hade!
Jag och min kompis, vi kan kalla henne Small Zero, sprang på bio tittan som tättan och naturligt vis såg vi både Hajen (hur många filmer kom det, tio?) och en film som hette Piraya. Vad dom handlar om vet ni säkert, jo hajar och pirayor som käkade upp oskyldiga människor som njöt av sol och bad.
Jag och Small Zero var som två sälar, hela sommaren badade vi så fort det fanns tillfälle och tillfällen fanns det gott om, för båda två hade vi en sjö i princip nedanför köksfönstret. Idylliskt och vackert som en tavla av Zorn men vi var rädda för att det skulle komma en haj eller ett stim pirayor och börja käka upp oss. Vi jagade upp varandra, särskilt när vi var på djupt vatten. Fortfarande kan jag få samma känsla om jag badar i en sjö, rädd att jag ska känna någonting mot kroppen för då kanske det är Hajen eller några hungriga pirayor.
Så om du ser svart flagg vid Talvatis i sommar, då vet du att det bara är jag som varnar!


Nu finns tom Mega Piraya, tur att jag inte såg den iaf!

3 kommentarer:

 1. Jag har precis samma känsla än idag. Jag kan tom känna rädslan när jag simmar i en pool.

  SvaraRadera
 2. Du vet väl att de hade badvakter i Bodenssimhall ett tag, kort efter det att premiären av den första filmen HAJEN hade varit ;) !!!!

  Fast det är inget att skoja om jag är åxå rädd för fiskar.. kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jaa du.....small zero...........*asg*......
  Fast jag har simmat med rätt stora hajar och det var en fantastisk upplevelse...vill gärna göra om det igen. Finns bara några få sorter som är direkt farliga för människan, sedan måste man ju ha respekt för alla djur, särskilt de som kan skada.
  Men det är intressant hur tidningarna smäller upp skräckrubriker, är det inte maneter så är det hajar. Jaa tropiska vatten har farliga djur....det måste man veta innan man beger sig dit.
  Annars brukar jag säga att det är tre saker man ska ha verklig respekt för i tropikerna:
  SOL MYGG och BILAR
  Man kommer långt om man skyddar sig för detta.
  Även i Sverige finns de de som dör av bisting, björnar och huggormar.

  Kul inlägg/
  small zero

  PS. joo jag minns pirayafilmen.....den var hemsk.

  SvaraRadera