torsdag 26 april 2012

Göra skillnad

I Oslo pågår rättegången mot A B B (jag avstår från att skriva ut namnet) för terrordåden i Oslo och Utöya. Under rättegången har han sagt att han hatar låten "Barn av regnbuen" och idag samlades en stor skara människor och sjöng den tillsammans. Kanske ingen stor världslig händelse men för mig gör det skillnad!

8 kommentarer:

 1. Exakt hur gör det skillnad för dig?

  Mår du bra av att en uppenbart sjuk människa hånas? Du vill självklart framstå som en stor och öppensinnad människa, men resultatet är att du ser ut som en precis lika inskränkt människa med orimlig syn på dig själv som ABB.

  Men huvudsaken är ju att du mår bra - det gör säkert han också! Han är sjuk - vad är din ursäkt?

  /Kollegan som bryr sig om sjuka människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kommentera ditt inlägg när du vågar skriva ut ditt namn, vilken är din ursäkt till det?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Rätta mig om jag har fel, men har inte de sinnesundersökningar (fler än 1) som hittills gjorts på den åtalade visat att han var frisk vid tiden för brottet??

  SvaraRadera
 4. Sångdemonstrationen är väl ett bra sätt för norrmännen att visa att de tar avstånd från massmördandet som skedde förra året. Det måste man absolut få visa.

  SvaraRadera
 5. Men "Anonym kollega som bryr sig om sjuka människor"

  För det första, att skriva saker anonymt ska man inte ta på allvar, det är bara fegt. Att sen påvisa att du är en kollega till Maria, kan ju stämma, men du törs ju inte skriva vem du är så vi gissar ju. Kanske en bloggkollega, vad vet jag. Vad är tanken med det? Att häckla ner på nå utan att du står för det visar ju hur liten människa du är.

  Sen VILL ju han inte räknas som sjuk, hans egna ord, Breivik.

  SvaraRadera
 6. På vilket sett blir han hånad? Är det inte ett sätt att visa att vi inte accepterar hans handlingar?

  SvaraRadera
 7. Maria skrev inte att hon mådde bra av att se A.B.B hånas. Hon skrev att det gjorde skillnad för henne att se dessa människor samlas och sjunga tillsammans. Gissar på att det är glädje över att se människor gå tillsammans för att visa sitt motstånd till våld, särskilt mot barn?

  SvaraRadera