söndag 28 november 2010

Preskiberat brott............

Parken i Jokkmokk dekoreras såhär i jultider, man kan verkligen säga att utvecklingen gått framåt.  Det glittrar och glimmar och i år har man inte valt en traditionell julgran utan en modern sak med bara ljus. Inte bara parken är pyntad utan även hela "city". Det finns några webkameror om du vill kika!
När jag var tonåring så hängde det kulörta lampor lite sporadiskt över någon gata samt att man hade en traditionell julgran i parken. Som tonåring drog man i gäng runt byn, ibland var man bara några och ibland gick vi nog i stora hjordar. När vi passerade parken hade vi för vanan att dra ut kontakten till julgranen. Lite oskyldigt bus men idag jag undrade vad det var som roade oss med detta? Vi förstörde ingenting men tyckte att det var lite fräckt typ? Dagen därpå hade någon tänt granen och proceduren upprepades.
Idag blir man ju förbaskad om man ser att någon offentlig prydnad eller dyl har blivit skändad. Så förlåt om du i början av 80-talet tyckte att det var mörkt i parken och förlåt kommunalarbetarna som fick gå och sätta i kontakten varje dag. Jag visste inte bättre!

Granen i Jokkmokk. Kommunalkontoret i bakgrunden.

3 kommentarer:

 1. Ha ha vilken fin bild! Du är nog förlåten för ditt hyss!

  SvaraRadera
 2. Tror du brottet med de stulna, färgglada glödlamporna från granen är preskiberat? De slog ju ut säkringarna inomhus. (Skitlampor... ;-)) När du sen skulle byta säkring tappade du själva säkringen på lysknappen så det blev mörkt.
  "Men?! Jag tappade ju bara säkringen?!"
  Haha, livet var bättre förr. ;-)
  Kram. /Jea

  SvaraRadera
 3. Haha, ja jag tror att även det är preskriberat! :)) Dom var ju så fina, rena Disney belysningen som vi skulle mysa med och så funkade dom inte! Håller med, skitlampor :)

  SvaraRadera