lördag 15 januari 2011

Har du oxveckor?

I torsdagens lokalblaska kunde man få information om det kommande årets röda dagar, för många förknippat med ledighet. Året ger inte många extra lediga dagar och tiden fram till påsk beskrivs som "oxveckor" och jag kunde inte annat än hetta till lite.
Vi är många arbetande människor (de flesta kvinnor) som aldrig kan dra nytta av att det är röda dagar och klämdagar. Går man på sin schemarad och julafton eller midsommarafton är en arbetsdag får man vackert ta semester, om det går att få tag på en vikarie. Att vara "julledig" som många är, ja då kan det gå åt kanske tio semesterdagar så det händer aldrig eller sällan då semesterdagar tyvärr inte växer på träd.
På min arbetsplats så har vi inte fasta rader på schemat som man brukar säga, utan vi försöker komma överens om schemat i ett schemaprogram som heter Time Care. Med andra ord kan man påverka lite grann när man absolut vill vara ledig och man kan om verksamheten tillåter, lägga in en långledighet. Men man ska ju ändå jobba sina timmar så då  får man vackert jobba som en galning sen. Så mig är det inte värst synd om, tro inte att detta är skrivet i självömkan.


Så om din granne (för du gör ju inte det, du vet ju bättre) gnäller över att julledigheten var kort och dålig, så påminn grannen om att det finns folk som jobbar 24/7.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar