tisdag 18 januari 2011

Klippdockor

På 70-talet var det vanligt med klippdockor i veckotidningar och naturligtvis samlade jag på dom. Mamma hade en veckotidning men mammas moster hade Hemmets veckotidning och det var en bra tidning tyckte jag, för den hade minsann TVÅ sidor med serier OCH klippdocka!! Man klippte ut dom försiktigt, försiktigt, pillrigt var det! Hade man tur så hjälpte en vuxen till, men som jag minns det så var det inte så ofta.
Sen lekte man med dom förstås, bytte kläder på dom och hade sig. Men det roligaste var nog ändå själva samlandet, när man fått tag i någon bra kändis som tex Paul Paljett eller Danny Osmond. Jag minns att jag hade ABBA, Silvia och om jag inte minns fel Family four.
När man inte lekte med dom så låg dom i en gammal chokladask och där är dom nog än idag, för jag har kvar dom. Men jag minns inte riktigt var?5 kommentarer:

 1. Jag älskade klippdockor! Mormor samlade klippdockorna från Hemmets Journal, sen fick jag dem (ja säkert fick de andra flickorna i släkten också). Kommer även ihåg att mormor vek ett A4-ark på nåt sätt så det blev ett litet fodral till klippdockorna och en slags "garderob" till kläderna. Men det är som du säger, det var själva samlandet som var det roligaste. Inte lekte jag så mycket med dem.

  SvaraRadera
 2. j
  Jo, så var det Åsa. Inte lekte man med em utan det var samlandet som var själva grejen. Liksom grabbarna samlade på hockeykort...Men Maria jag förstår att du halkat på tangenterna...men Osmond Brothers yngsta medlem hette Donny Osmond -inte Danny. ;) Svensson

  SvaraRadera
 3. Oj va nostalgisk man blir jag älskade dessa klippdockor Paradis också för den delen.
  Milly

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag är mormor till 5 barn.Mina fliclor tog över mina klippdockor,så av dom finns inga kvar.Jag har tagit upp tecknandet av klippdockor och målar dem också förståss.På vår tid fanns det nästan inga män till dockerna.Och fanns det så var de fula!Eftersom mina barnbarn är moderna flickor får deras klippdockor pojkvänner!Hej från Inger

  SvaraRadera