onsdag 6 oktober 2010

Lättare sagt än gjort!

Det verkar vara lite lättare sagt än gjort att blogga! Ja att skriva är väl inget problem, men detta med tekniska begrepp som andra verkar veta det mesta om har gått mig helt förbi (nu lät jag som Maria 104 år jag vet). Hur får man upp en bild? Vad är en gadget? (Förväxla inte med en gatget som är en get som går på gatan). Ja frågorna är många och svaren kommer kanske lite eftersom!
Med tanke på teknik så var jag idag över till Bokenskolan för att be att få kopiera några papper. Jag träffade en trevlig prick som hjälpte mig och kopiorna kom ut som tjoffa tjoffa ur apparaten. Det fick mig osökt att tänka på när jag gick på mellanstadiet på gamla gröna Västra skolan i Jokkmokk och man fick stå i "stencilrummet" och handdra ut kopior som blev ganska blåa och kladdiga. Dessutom luktade det nån sorts sprit så när man var klar var man nästan ur och till hälften nerkladdad med blå färg. Och vad jag mer minns var att dessa grupparbeten som man drog ut på stencil sällan lästes av någon annan än de som skrivit det. Det var tider det!

2 kommentarer:

 1. Härligt faster!!! Jag är också 104 år på de flesta teknikfronter, men blogspot är enkelt att använda. Titta bara noga på de symboler som finns ovanför skrivfältet när du gör ett nytt inlägg, så hittar du säkert bildknappen! Du kan välja mellan att se fälten "skriv" och "redigera html" när du gör ett inlägg, det ser du uppe i högra hörnet ovanför skrivrutan. Välj "skriv" så blir det enkelt.

  Du går in på "Design"- sidan och redigerar dina gadgetar. Du kan enkelt flytta dem upp och ner. Det är också lätt att lägga till en ny gadget, ex en länklista eller en bild. Jag tror att du kommer lära dig det här hur lätt som helst bara du sitter och laborerar lite med det! Jättekul att du börjat blogga, ser fram emot nya inlägg!!! :D

  SvaraRadera
 2. Det ska bli kul att följa din blogg, Maria! Läser ungefär 5 bloggar varje dag. Men läser gärna en som någon nära och kär har skrivit.

  Det med stencilerna känner man igen :)

  Åsa

  SvaraRadera