lördag 16 oktober 2010

Leksaker

Häromdagen hittade jag här hemma några leksakskavlar från den tiden vi hade små bagare i huset. Numera har vi stora bagare! Hur som helst kom jag att tänka på mina egna leksaker som mina föräldrar har sparat från min barndomstid. Många saker är det, mamma och pappa har verkligen försökt att bevara saker till eftervärlden. En sak som dock inte finns kvar är ett sånt kök som du ser på bilden. Jag undrar vart det tog vägen? Kanske jag glömde det ute och det började rosta? Andra saker som jag kommer ihåg men som inte finns kvar är en liten matberedare som gick på batteri och en sån där ritplatta om det nu är någon som kommer ihåg en sån? Man fäste en hel rulle med ritpapper på den och sen fäste man pappret i en liten list.
Jag fick även en bok i present, en Klumpe dumpe bok som handlade om en kvinna och en baby i barnvagn som inte heller finns att finna.
Vad minns du för saker från din barndom som inte finns kvar?

2 kommentarer:

  1. Spontant, kommer jag ihåg min nalle. En naturvit björn av lammull. Den hade en väldigt speciell doft - jag har känt den som vuxen på något lammskinn. Nallen är borta - och visst, jag saknar den. Vore jättekul att ha haft den kvar. Minnet sitter starkt i doften. Jag hittade en exakt likadan nalle på tradera en gång, men blev för snål... den gick på över 500:- Borde nog ha "ropat" in den i alla fall... // Ann-Cha

    SvaraRadera
  2. Jag kommer ihåg alla saker i mormor och morfars lilla lekstuga i Brännträsk. Små fat, muggar osv.... Att leka med dem var det bästa jag visste!

    SvaraRadera