lördag 30 april 2011

Som barn brukade jag ibland få köpa Kalle Anka och när jag själv kunde läsa blev det mer av den varan. Jag köpte ibland bla. Lilla Fridolf, Acke och Åsa-Nisse. Varje vecka kom även i brevlådan Kamratposten, en bra tidning för tjejer och killar i uppväxten. Man kunde läsa tidningarna om och om igen, men ibland städade mamma när man var i skolan och då åkte nog en och annan i soporna. Jag har nu i vuxen ålder lite svårt för att kasta veckotidningar och barnens serietidningar, kanske det beror på trauma från barndomen? När jag tänker efter var nog min ömma moder en modern föregångare till Feng shui, rensa i röran ni vet.
Jag läste även Starlet och ett nytt nummer kom på tisdagar. Den köpte jag först alltid på Eriks kiosk, tror den kostade 2-3 kronor. Sen började jag nog prenumerera och då kom den på måndagar.


När jag "växt förbi" Starlet så övergick jag till Mitt Livs Novell, hjärta&smärta på hög nivå! Även en och annan Min värld läste jag också. Jag tror att jag i övre tonåren läste Husmodern men den försvann 1988.


I stugan har jag fortfarande kvar en back med gamla Starlet och Mitt Livs Novell (mamma måste ha missat den) och ibland så sätter jag mig ner och bara minns hur det kändes att öppna en ny tidning och vara 11 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar