fredag 18 februari 2011

Tosca - mazarinkaka!

Här får ni ett smarrigt recept på:

Tosca - mazarinkaka!

Mördeg:
100 g rumsvarmt smör
1 msk socker
3 dl mjöl
1 äggula

Arbeta snabbt ihop degen, tryck ut i en springform. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Mazarinmassa:
200 g mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 msk mjöl
½ tsk bakpulver

Riv mandelmassan grovt, blanda med smöret. Tillsätt ett ägg i taget och sedan ner med mjölet och bakpulvret. Rör smeten slät.
Häll smeten i formen och grädda kakan ca 12 minuter. Kakan ska inte vara klar i mitten men inte heller helt rinnig. Under tiden gör du:

Tosca:
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk grädde
100 g skållad mandel eller andra nötter (jag brukar blanda mina favvo nötter, bla pistage. Hasselnöten tycker jag åxå ger bra smak!) Har du lust kan du även ta lite hackad torkad frukt, typ mango.

Rosta nötterna i torr stekpanna, det blir godare. Men vakta noga så det inte blir bränt! Blanda sedan alla ingredienser i en gryta och värm tills den tjocknat.
Bred ut smeten över kakan och grädda 10-15 minuter.

Nu har du gjort en av världens godaste kakor :) men den smakar bäst dagen efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar