torsdag 8 september 2011

Tandis!

Idag har jag varit till tandläkaren och det är aldrig roligt. Man ligger där och gapar och tycker att det är obehagligt, man kan ju inte ens tomprata med personalen. En krånglande rotfylld tand var orsaken och fler besök är inbokade i höst.

När jag var barn så minns jag aldrig att jag tog/fick bedövning när hålen skulle lagas. Hade man kanske inte kommit på att även barn har känsel?
På 70-talet var Folktandvården inhyst i HSB på Klockartorget. Dit vallfärdade vi från skolan, det känns som att vi var ständigt kallade dit. När man hade plågat sig igenom besöket utan bedövning så fick man välja något ur plåtburken, det kunde vara ett litet flygplan i plast, en ring eller en snurra. Samma burk finns fortfarande kvar på Folktandvården i Jokkmokk men nu får man aldrig välja en grej, har det med åldern att göra??

På lågstadiet fick vi borsta tänderna efter lunch. Olika trender kom om HUR man bäst borstar, ibland skulle man borsta i cirklar och ibland ner och upp. Tandkräm fick vi inte och tycker fortfarande att tandborste utan tandkräm smakar urk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar