lördag 10 september 2011

Naturfilmstime!

Gillar du som jag att titta på naturfilm på tv?
I min uppväxt på 70-talet sågs det en del naturfilm, bla programmet "Mitt i naturen" (som sen blev "Ett med naturen"). Programledaren tror jag hette Gunnar Arvidsson och han hade som jag minns det, en otroligt trevlig berättarröst.
Det jag starkast minns under kategorin naturprogram är filmerna av Jan Lindblad och särskilt klippet nedan. Ofta var det Jan Lindblad filmer på tv:n.
Jag skulle aldrig kunna bli någon bra naturfilmare för jag tycker så synd om djuren som blir jagade och uppätna. Jag skulle inte kunna låta bli att lägga mig i. Nedan kommer ett fantastiskt klipp som jag tycker att du ska se! Det är ganska långt, men ta dig tid att se denna drama!

2 kommentarer:

  1. Jag säger bara... Nisse Lindman och hans Korsnäsgården där många svenska djur-och naturfilmer spelats in. Honom kommer jag ihåg tydligast från barndomens enda TV-kanal. Och Jaques Costeau (hur nu det stavas)Fransmannen med undervattensfilmerna där man fick en liten titt på livet under ytan. Det var alltid en sån försiktig smygande och viskande framtoning och en väldig respekt för att inte störa djuren i programmen förr i världen. Idag är det hårt, snabbt med knepiga kameravinklar där kameran ofta dras efter marken och man går på djuren och rör i och bollar med dem framför kameran. Tack Maria för din blogg som ger såna som mig nostalgikickar varje gång jag läser den.

    SvaraRadera
  2. Men just ja!! Det var ju Nisse Lindman som hade så bra röst!!

    SvaraRadera