måndag 13 juni 2011

Jordgubbs- och rabarberpaj

Här ska ni få ett recept på rabarber- och jordgubbspaj! I originalreceptet som jag fått av min svägerska Gun fyller man pajen med rabarber, men jag tycker att jordgubbarna gifter sig nått oerhört bra med rabarbern (som kockarna på tv brukar säga). Tillgången på jordgubbarna brukar få bestämma vad som hamnar i min!

Rabarberpaj från Årrenjarka

Pajskal:
150 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
Rabarber/jordgubbar

1 ägg
2 dl socker
2 dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker
(En bit mandelmassa om du har)

Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ihop allt till en deg. Tryck ut i en paj- eller springform.

Lägg i skivad rabarber (och jordgubbar).

Rör ihop fyllningen och slå den över.

Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.

Servera med grädde, vaniljsås eller grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar