fredag 16 december 2011

Kräftströmming

Hemma hos oss har vi ganska mycket fisk på julbordet. En del stabila rätter såsom fiskpaté, inkokt lax och kräftströmming är stående rätter varje år. Sen kan resten av fiskrätterna komma och gå, man provar ett recept som inte återkommer någon fler gång. Under många år gjorde jag currysill, jättegott var det, men sen var det som om jag hade ätit färdigt av den rätten.
Kräftströmming är en finfin rätt med smak av just strömming och kräftor och den rätt som oftast tar slut först. Supergott med hårdbröd på mysfrukosten! 

Kräftströmming

500 g strömmingsfilé
2 tsk salt
1 msk dillfrö
4 dl tomatjuice

Häll hälften av saltet i en ugnsform. Rulla ihop filéerna med köttsidan ut och lägg dom i formen. Strö på resten av saltet och dillfröna. Häll över tomatjuicen. Täck med folie och koka fisken i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Låt den sen dra i kylen ett dygn innan du serverar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar