tisdag 27 december 2011

Julotta

Här har julen varit ungefär som vanligt! Julmat, klappar, umgänge, nattsudd och pyjamasmys till sena eftermiddagen. Som vanligt orkade jag inte kliva upp till julottan. Jag har ofta ambitionen att gå i julottan men orkar sällan då nattsuddningen dragit ut på tiden.
Förra året försov sig prästen i Luleå som skulle hålla gudstjänsten på julottan i domkyrkan. Församlingen fick med annan kyrkopersonal fick hålla en improviserad julotta och det gick bra det med. Säkert hade prästen nattsuddat och måste upp och jobba så tidigt stackarn. I lokalblaskan kunde man i år läsa om hur det gick denna julotta, då det var samma präst som skulle hålla tillställningen. Han kom i pyjamas! Jag hade gärna suttit i kyrkbänken iförd pyjamas och hört hans predikan!
Hela reportaget kan du läsa HÄR.
Prästen, Stefan Widman menar att det handlar om att tjäna de som kommer till kyrkan. Bra, så måste kyrkan tänka för att gå framåt!
Den katolska kyrkan håller ju midnattsmässa i Petruskyrkan i Rom. Som man hör på namnet så ska den hållas vid midnatt, men nu har man tidigarelagt den för att Påven tycker att det är för sent, och han orkar inte. Bra tänkt Påven, säkert många fler än han som inte orkar vara kyrklig mitt i natten.

The Pope, numera kvällstrött.

1 kommentar:

  1. Ja, man blir extra nyfiken när någon gör något oväntat. Jag hade också velat höra vad han predikade om.

    SvaraRadera