tisdag 7 februari 2012

Jokkmokks marknad 2012

-Vädret: Man kan kalla det för skitkallt. Min termometer visade -39,9 grader på fredag morgon, lokalt var det närmare -45. Gnistrande vackert men för kallt för besökare och knallar.


-Besvikelse: Det kalla vädret. Inget surr av helikoptrar på rundtur. "Lite" besökare, sönderfrusna tåg och bilar pga kylan. Vi har haft en förhållandevis mild vinter annars men nu slog kung Bore till ordentligt.

-Inköp:Skylten som jag tänkt på sen förra marknaden. Oj vad glad jag blev när jag hittade samma försäljare och varor som i fjol! Lite andra inköp blev det också, bla en bagarstuga :)


-Inköpen jag inte gjorde: Jag hade med glädje burit hem allt som Stol och Fiol sålde!

-Konserter: Raj Raj band från Pajala på bio Norden torsdag kväll, jättebra! Jag gillar folkmusik :) Fredag blev det marknadskonserten med Norrbotten Big Band, Eric Gadd, Eric Zettervall, Magnus Ekelund samt andra bra artister från länet.

-Oväntade: Den äldre sonen blev utringd på jobb. Han kom hem trött, frusen och en erfarenhet rikare.


-Tur: Att jag köpte pellets före helgen. Mysigt med en brasa och fjärrvärmen la av inne i byn några timmar. 

-Kläder: Varma så klart. Lager på lager, även på händerna.


-Fika: I Gasskas nyöppnade lokal i gamla bageriet. Där gräddade man semmelbullar och pizzor i bakugnen. Vi njöt av sorlet, öppenspisen, fikat, värmen och atmosfären!

-Ångest: Som vanligt det  jag inte hann med att se och uppleva! Nu är det ett år till nästa gång. Marknaden är som en belöning och man vet att snart, snart är det vår.

-Skönaste: Att komma in i stugvärmen efter en dag ute.

1 kommentar:

  1. I åratal har jag tänkt att Jokkmokks marknad vore något för mej. Snö, kyla och massor av folk. Någon gång måste jag nog slå till även på vintern för jag har bara besökt Jokkmokk under sommartid!!!

    SvaraRadera