tisdag 28 februari 2012

Grattis till mig själv

och tusentals andra kvinnor (och män) som har namnsdag idag! Det är alltså Maria dagen idag!
Namnet kommer från början från hebreiskan - Miriam - och finns över stora delar av världen. I de engelsktalande länderna är det Mary och i Frankrike Marie.
Den kändaste av alla Marior är väl den här kvinnan:
Jesus mamma Maria. Eller i vår tid kanske det är Maria Montazami som är den kändaste, jag vet inte?
Förr firades namnsdagarna betydligt mer och min mamma kommer alltid ihåg dom, även om det inte firas mer än med ett grattis.
Hur fick jag då mitt namn? När jag föddes ville mamma att jag skulle heta Karin, men se det ville inte pappa och la in något sorts veto i frågan. Så då blev det Maria vilket både mormor och farmor hette i andranamn. Jag är glad och nöjd över mitt namn, även om jag delar det med många andra. Men jag hade inte heller haft något emot Karin, det hade också passat mig. Tror jag :)
Hur fick du ditt namn?

4 kommentarer:

 1. Grattis Maria!
  Jag hade hetat Gunnel om inte pappas förslag att jag skulle få samma namn som hans farfarsmor hade vunnit
  hälsar Anna Christina alias Viola

  SvaraRadera
 2. Grattis Maria på Mariadagen! Jag har ingen aning om hur jag fick mitt namn. Jag menar, vem f-n döper en unge till Fejset?!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina föräldrar måste ha blivit helt bedårade när de såg ditt ansikte förstår du ju!

   Radera
 3. Jag skulle ha hetat Elisabet... för mina föräldrar var helt övertygade om att dom skulle få ytterligare en flicka. Så när jag kom ut så var dom ställd då dom inte hade tänkt på något pojknamn. Jag döptes den 26 december (Stefan-dagen), därav mitt tilltalsnamn. Mina mellannamn är en annan historia. I mellannamn heter jag Kjell-Gunnar. Gunnar efter pappa förståss och Kjell efter "Putte" Sandström... =)

  SvaraRadera