onsdag 16 maj 2012

Fått flaskpost nå nyligen?

Det är sällsynt att man får ett privat brev nu för tiden. Jag menar nu inte räkningar och erbjudanden från postorderföretag med budskapet; Kära Maria, du är en av våra bästa kunder och därför erbjuder vi dig nu.... Vad då bästa? Är jag deras bästa kund så har dom inte många kunder, det kan jag säga. Nej jag menar ett handskrivet privat brev från någon man känner. Vad som är ännu mer sällsynt är att få flaskpost (händer ungefär lika ofta som privata brev). Nu skickar jag ju inte heller privata brev eller flaskpost så där jätte jätte ofta.
Men sonen skickade en flaskpost när vi var i stugan för två år sen. Förra sommaren var den en liten flicka i byn som hittade flaskposten och hon skickade den vidare. Och för någon månad sen var det dags igen, flaskposten blev uppfiskad av en bekants son. Det visade sig att flaskposten varit upp på land ytterligare en gång av två arbetare i Akkats.
Så nästa gång du passerar Vaikijaur, spana mot stranden, kanske du fått post?

1 kommentar:

  1. Vilket rekorderligt vuxenfolk (byggarna) som svarade på barnens flaskpost. Det ska jag också göra om jag hittar en flaskpost någon gång. :)

    SvaraRadera