onsdag 25 december 2013

Jul i kyrkan och den brinnande busken

I går var det julafton minsann. Min jul blev helt klart annars ä vad jag är van. Eftersom jag skulle arbeta så åkte min familj till släkten i Västerbotten, den första julaftonen utan mina barn. Men det blev så bra ändå för jag fick göra skillnad för andra människor, gammal som ung.
Jag gick även till kyrkan på julbön. Nu har jag bestämt att jag ska gå i kyrkan varje jul. Detta är en önskan jag haft i många år men tyvärr har jag inte gjort det pga alla måsten och hänsyn till andras behov. Det är inte lätt att synka ihop allas behov i en familj, men det är nog på tiden att jag börjar framhålla mina egna.
Hur som helst så sjöng en hemvändande operasångare i kyrkan och det var så vackert och berörande. Han drog av flera av mina favoriter, bla Jul, jul strålande jul och kanske den vackraste julsång jag vet, Ave Maria.Idag har vi juldagen, kanske den bästa av juldagarna. De flesta måsten är bortgjorda, kylskåpet är fullt av mat, det är bra på TV.
Jag brukar ofta tänka att jag ska gå i julottan på juldagen, men orkar sällan. Mer om detta kan ni läsa HÄR. En gång för ganska många år sen var jag i julotta i Kvikkjokks kyrka. I denna vackra kyrka är jag konfirmerad och förresten är jag konfirmationskamrat med han som sjöng i kyrkan igår.
I alla fall var jag där med mina föräldrar och min bror och hans familj i julottan. Vi sjöng och prästen pratade och sa att jag ska inte hålla så lång predikan för jag förstår om ni är trötta. I kyrkan fanns en gran med levande ljus i och det var mycket stämningsfullt. Prästen pratade och predikade och tiden gick. Helt plötsligt började granen att brinna. Min pappa som arbetat som brandman i minst 40 år rusande fram och bar sonika ut den brinnande granen. Prästen avrundade högtiden ganska fort och vi som fallit i halvslummer vaknade till ganska kvickt.
Hoppas att ni har det bra där ute, stanna kvar i pyjamasen och ät härlig julmat!

2 kommentarer:

  1. Hahaha...det var mig en rar liten anekdot. :)

    SvaraRadera
  2. God fortsättning på helgerna! --- Det blev en dramatisk julotta den gången. Vilken tur att det fanns en julottebesökare som höll huvudet kallt när granen blev för varm. ;-)

    SvaraRadera