torsdag 29 november 2012

Saker att sakna

Det finns saker jag saknar. Även om sakerna finns kvar så blir det inte som när man var liten?
Jag minns superlyckan när man fick ett godishus till jul!
 Kartongen var ju så fin, när godiset var uppätet så fick kartongen tjänstgöra som hus till några smådockor eller troll. Visst finns det godishus fortfarande?

En annan sak var ju chokladtomten. Jag minns när jag tjatat till mig min första chokladtomte och hur besviken jag var att den inte var massiv.
Det blir aldrig som när man var liten eller hur?

En annan sak som jag kan sakna är faktiskt tombolan. På matvaruaffären satt någon äldre person och sålde lotter för någon förening. Har inte pensionärer tid med sånt längre? Har dom fullt upp med att gå kurser, vara på facebook eller vad?
Min morfar brukade sitta och sälja lotter för en förening, och han köpte väl själv en och annan lott. När han fick en vinstlott kom han med den till mig. Vinsterna var presentkort på svindlande summor som 5 kronor och 10 kronor. Jag minns när grannkompisen vann 50 kronor, det var en ofantlig summa för ett barn då, hade jag alls lärt mig räkna till 50 då?

2 kommentarer:

  1. Åhhh jag minns också godishusen. Så underbart lycklig man blev när man fick ett sånt. :)

    SvaraRadera
  2. Man blev ju överlycklig för ett sådant godishus. Minns också hur spännande det var när dom satt och vevade runt "lottrumman" och man fick ta en lott. Men jag minns aldrig att jag vann någon vinst.

    SvaraRadera