söndag 11 mars 2012

Fläskkarré provencale

I min välanvända blommiga receptbok finns ett beprövat recept på fläskkarré. När jag jobbade i storkök så gjorde vi det även där. Prova, det är jättegott!

1,5 kg fläskkarré

Örttäcke:
50 g smör
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
1 tsk torkad körvel
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad rosmarin
2 msk hackad persilja

Gnid in köttet med salt och peppar.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Blanda ihop örttäcket.
Lägg köttet i en form och bred örttäcket över. Stick i en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i nedre delen av ugnen i 175 grader tills termometern visar 85 grader, det tar ca 1,5-2 timmar.

Låt köttet vila med termometern kvar under tiden du gör en god sås av skyn och kokar potatis!

1 kommentar: