måndag 13 december 2010

Ny smak på julbordet - Wasabiströmming


Skölj filéerna. Blanda ättikslagen. Låt strömmingen ligga i lagen i kylen tills köttet är vitt, ca 4 timmar. Blanda runt lite så det är ättikslag runt om alla fiéerna. Låt filéerna rinna av ordentligt i durkslag. Dra av skinnet. Blanda alla ingredienser till wasabisåsen.
Blanda strömmingen med wasabisåsen i en glasskål. Täck över och låt stå i kylskåp ett dygn. Strömmingen är hållbar i kylen ca 1 vecka.
4-6 portioner
  • 500 g strömmingsfilé
Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt
Wasabisås:
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 msk wasabipasta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 bit purjolök, det gröna, i tunna strimlor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar


    Bild på Wasabiströmming


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar