Att göra egna fiskbullar är inte svårt och tar inte lång tid. Det svåraste är att;
1) bestämma sig att nu ska jag 2) montera kött (fisk) kvarnen.
Här kommer receptet!
fiskfileér 500-600 g
salt 2 tsk
vitpeppar 1 krm
kajennpeppar ½ krm
potatismjöl 2-3 msk
mjölk eller/och grädde 4-5 dl
Skölj av fiskfileérna. Mal fisken i kvarnen 2-3 ggr med salt, kryddor och potatismjöl. Använd den större mjölmängden till fisk som varit fryst. Eller blanda allt och kör i mixer (har provat men det blir inte lika bra tycker jag).
Späd med vätskan och arbeta färsen kraftigt, den ska ha en krämliknade konsistens. Ställ in bunken i kylen och låt den vila i ca 10 min.
Koka upp vatten, salta. Forma färsen till äggliknade bullar med hjälp av två skedar och lägg ner i vattnet. Koka dem ca 4-5 minuter.
Man kan även sätta smeten i smorda sockerkaksformar och grädda i vattenbad i ugnen i 200 grader ca 1 timme eller steka dom i stekpanna.
Servera med potatis, ärtor och en god sås, jag gjorde kaviarsås men pepparrotssås, löksås eller hollandiesås går förstås lika bra :)
Blev fiskbullar |
Jag tror nog din fiskbullar blev väldigt goda. Själv inmundigar de på burk ibland ;-) men de slår inte hemlagade kan jag tro.
SvaraRadera