söndag 31 oktober 2010

Prat om mat

  Igår gjorde jag en rejäl rostbiff som blev supergod (gästerna sa det iaf, men jag tyckte det också) och idag blev gammal middag som ny. Matrester är suveränt att ha i kylskåpet! När jag skulle sätta rostbiffen i ugnen plockade jag fram min favorit kokbok, Annas mat. Jag har sällan gjort något helt recept från boken men tycker att den är härligt inspirerande! Har någon fler kokbok av samma författare men jag tycker nog att den här är bäst. I min samling kokböcker (den är ganska stor) har jag även två böcker där jag klistrar in recept eller skriver in dom för hand. En av dom har många år på nacken och håller knappt ihop men är mig mycket kär. För nått år sen föreslog min sambo att jag skulle skriva av det mest nödvändiga i en annan bok och sen kasta min fina blommiga men lite trasiga bok. Hmfff!! Det skulle ju aldrig bli samma!! Så nu vaktar jag min kära ägodel och pratar snällt och lugnande till den, att jag ska minsann ta hand om den tills bladen är helt utnötta.

1 kommentar:

  1. Dina kokböcker är ju verkligen sprängfyllda med recept både urklipp och böckernas egna recept, men det är roligt att bläddra i dom, oftast är det älsklingsrecept som finns där, och dom är tummade. svärnor

    SvaraRadera