Igår gjorde jag Amerikansk cowboysoppa, ett recept från Husmorsorna.
Jag tyckte att den var god men kan tänka mig att istället äta den som gryta med tex ris eller potatis till.
Här kommer receptet!
1 kg högrev i bitar
Lite olja
1 stor grön paprika i bitar
2 stora röda chilifrukter
4 stora gula lökar i bitar
2 st vitlökar kung solo
3 dl starkt kaffe
1,5 dl rödvin
3 msk oxfond
2 lagerblad
Salt
6 bitar riktigt mörk choklad
1 tsk kanel
2 tsk chili och chokladkrydda från Santa Maria
3 msk mörkt muskovadosocker
3 tsk piemento (rökt paprikapulver)
2 burkar valfria bönor
Gör så här:
Fräs kött, vitlök, chili, lök och paprika i en stor järngryta. Fyll på med rödvin, kaffe, oxfond och häll på vatten så att det täcker köttet. Ner med lagerblad och salt. Nu ska härligheten puttra på svag värme i 3 timmar. Lyft på locket och rör om då och då.
När det puttrat i 3 timmar så tillsätter du resten av kryddorna samt bönorna. Smaka av!
Servera med gräddfil och kanske en klick guacamole!
(Jag satte inte riktigt så mycket choklad och socker. Fick inte heller tag på det rökta paprikapulvret utan fick ta vanligt).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar